THURØ 33 KLUBBEN   
 
Her det tanken, at bringe historier og meddelelser om løst og fast, der ikke rigtigt kan indpasses andre steder.
Vi går ikke af vejen for lidt "skæg og ballade".   - Bare send mail til webmaster!
4.5.09:  Vordingborg:
Årets første hollandske gæstesejler ankom til havnen i frist vestlig vind.
På vej til Sverige, sagde han.
Han havde lavet en navigationsfejl så han bulrede op på revet  på Masnedø Kalv vest for Storstrømsbroen. Kom dog selv fri, da båden krængede kraftigt over og han satte maskinen til.
Sandsynligvis havde han en glasfiberskade på kølen som var indstøbt i glasfiber, men det  ville han ikke gøre noget ved.
For som en ven havde sagt til ham, at når man sejlede i de skandinaviske farvande, ville man før eller senere finde en eller flere sten.
-Og det havde han nok ret i. - Frisk fyr!

4.5.09
Der er en hilsen til alle Thurø sejlerne fra Maria (Jou-Jou) som glæder sig vanvittigt til en sejltur i Fransk Polynesien, forhyret på det gode skiv Orbit fra 31.5.09 til 6.7.09.
Maria har investeret i nyt lækkert digitalcamera, og mon ikke vi kommer til at høre mere fra Maria?

Iøvrigt er Maria glad for, at flere Thurøsejlere har forsøgt at lære hende kunsten at binde et pælestik. Hun får brug for det.

Interesserede kan se skibet og projektet på http://www.orbitonline.dk
18.8.2009
En skrækkelig og beskæmmende oplevelse i den østsvenske skærgård:
På vor sommertur i CARIN var vi på gennemsejling for motor i det smukke løb der gik fra Figeholm nordpå til atomkraftværket. Ved enden af løbet var en sydgående svensk sejlbåd med et middelaldrende ægtepar gået på den gale side af en rød kost og hang fast på et skær. - Vi sejlede i lidt af en kortege og kunne se, at den stakkels mand signalerede til de forbisejlende om hjælp.
Vejret var flot, høj sol og nogen vind, men ingen sø og båden var vel lidt mindre end thurøen.
Tre tyske, en svensk og en dansk båd ignorerede anmodning om hjælp og sejlede bare videre.  - Det er da beskæmmende!
De har sikkert tænkt:" Lad de professionelle om redningsaktionerne, vi skal ikke have klinket noget. Tænk, hvis jeg skadede noget på min eller hans båd, og hvad siger forsikringen, og det er jo også hans egen skyld o.s.v."
Alt dette kan da være rigtigt nok, men er vi kommet så langt ud, at vi ikke er i stand til at bedømme, om vi ikke lige kan give en  hjælpende hånd uden at skulle risikere alverden? Jeg synes det er slapt og tydeligt tegn på dårligt sømandskab og håber ikke det er typisk for vore sejlere.
Historien endte med, at vi forsigtigt listede hen til ham med stævnen først, fik en line over og med motoren i bakgear trak vi ham af skæret uden de store problemer, og sejlede derfra med tusinde taksigelser i øregangen.
"CARIN"/Jørgen


Her har vi Maria, som skal til Polynesien.
Hvem ved hvordan rommen smager der sydpå?
Skarven eller ålekragen, elsket eller hadet, men en forslugen rad..

I sommeren 2009 lå vi i Hesnæs havn en morgen og nød tilværelsen sammen med et par børnebørn. Vi iagttog skarvernes jagt på føde i havnen. De dykkede og dykkede. Pludselig så vi, at en af dem havde fået gevinst. En skrubbe havde den med op fra dybet. Skrubben lå vandret i gabet på skarven, der på denne måde ikke kunne få slugt den. - Efter utallige kast med hovedet lykkedes det skarven at få vendt skrubben på højkant og kunne på den måde gabe over fisken.  En masse synkebevægelser og vi kunne følge skrubben hele vejen ned gennem halsen.
Utroligt at det kunne lade sig gøre og et fantastisk syn.
"CARIN"

Forslag til ny øl. - Klik et par gange på billedet og du kan sikkert gætte hvem der er ophavnsmanden til øltypen.
Og så ser vi frem til en varm sommer 2010 med gode Thurøller!!
Foto: Søren Stidsholt Nielsen
CMS med søgemaskineoptimering og ehandel